Header

Zit je niet lekker in je vel? Ben je verdrietig omdat een naaste overleden is? Of worstel je met het maken van keuzes? Dan kan een geestelijk verzorger je helpen. Samen gaan we op zoek naar wat jou kracht en inspiratie geeft.

 

Wat is geestelijke verzorging?

Geestelijke verzorging gaat over zorgen voor wat jij belangrijk vindt in het leven. En dat hangt af van wat je meekrijgt en meemaakt in jouw leven en de levensvragen die hierdoor ontstaan. Levensvragen zijn alledaagse vragen: wat maakt voor jou de dag de moeite waard? Waar doe je het voor? En het zijn ook grote vragen naar de zin en de bedoeling van het leven.

Levensvragen stellen en beantwoorden

Op deze vragen heb je niet altijd meteen een antwoord. Het zijn vragen waar je tijd voor moet nemen om over na te denken. Soms liggen levensvragen verborgen onder gevoelens van boosheid, angst en verdriet. Of ze liggen verscholen onder lichamelijke of psychische klachten. Levensvragen stellen en beantwoorden helpt je om je leven te waarderen en betekenis te geven.

Waar kan een geestelijk verzorger bij helpen?

  • Zingeving: samen kijken we waar jij gelukkig van wordt
  • Ondersteuning bij verlieservaringen en ouder worden
  • Gesprekken over wie jij bent, jouw motivatie en inspiratie
  • Een plek waar jij je verhaal kunt doen
  • Ondersteuning bij het maken van lastige keuzes
  • Palliatieve zorg (zorg rond het levenseinde en sterfproces)
  • Kerkdiensten, uitvaartvieringen en afscheidsbijeenkomsten

Ook als je zelf niet kunt praten, kunnen geestelijk verzorgers je helpen bij deze hulpvragen.

Voor wie is geestelijke verzorging?

Onze geestelijk verzorgers zijn er voor alle cliënten van De Twentse Zorgcentra, welke geloofsovertuiging je ook hebt. De geestelijk verzorgers zijn gespecialiseerd in het helpen van mensen met een verstandelijke beperking. We staan ook klaar voor familie, vrijwilligers en medewerkers.

Hoe werkt geestelijke verzorging?

Je krijgt advies, ondersteuning of gewoon een fijn gesprek over allerlei onderwerpen. Daarbij staat altijd centraal hoe we ervoor kunnen zorgen dat jij zo lekker mogelijk in je vel zit.
Alles wat je met een geestelijk verzorger bespreekt kan geheim blijven, als je dat fijn vindt. Soms is het wel fijn om gesprekken te delen met je andere behandelaars, zodat je nog betere begeleiding kunt krijgen. Natuurlijk bespreken we dat altijd eerst met jou.

Wil je meer weten over geestelijke verzorging?

Neem contact op met het CliëntServiceBureau: zij helpen je verder met het regelen van een afspraak bij de geestelijk verzorger.

088 – 430 44 44Mail ons