Header

Soms is het lastig om met alle prikkels en veranderingen in het leven om te gaan. Een interventiespecialist kan jou en je begeleiders helpen om het wat fijner en makkelijker te maken.

Wat doet een interventiespecialist?

Soms is het lastig om met alle prikkels en veranderingen in het leven om te gaan. Dit kan leiden tot gedrag wat niet wordt begrepen door jezelf, maar ook niet door de mensen die je begeleiden en je omgeving. We begrijpen elkaar dan niet meer zo goed.

Bij De Twentse Zorgcentra werken diverse interventiespecialisten. Ze kijken we hoe we jou kunnen helpen om het leven weer fijner en makkelijker maken en hoe jouw begeleiders je hierin kunnen ondersteunen. We kijken wat de oorzaak is van gedrag en welke oplossingen hier zouden kunnen liggen. Hierin ondersteunen we tijdelijk de cliënt en zijn begeleiders.

 

Interventiespecialist Diane

De omgeving kan (mede-)oorzaak zijn van het probleemgedrag, maar speelt ook een grote rol in het voorkomen ervan.

Wat kost diëtetiek en voeding?

De kosten voor diëtetiek en voeding worden vergoed als je een WIz-indicatie hebt. Soms vergoedt de zorgverzekering de kosten. Ons CliëntServiceBureau legt je precies uit wat voor jou de opties zijn.

Hoe werkt het voedingsadvies?

Tijdens de behandeling gaan we met je in gesprek. We vragen naar je gezondheid, wat je gewend bent om te eten en te drinken en wat je lekker vindt. Samen met jou maken we daarna een afgestemd advies hoe, hoeveel en wat je het beste zou kunnen eten en drinken.

We houden bij het advies natuurlijk rekening met jouw medicatie en nog heel veel andere zaken. We proberen vooral goed te luisteren naar wat belangrijk voor je is. De diëtist maakt voor iedereen een eigen dieet of voedingsadvies, want iedereen is anders.

Waar kan een interventiespecialist bij helpen?

  • Inzichtelijk maken wat jouw behoeften zijn in het dagelijks leven
  • Het coachen van jouw omgeving
  • Het maken van een plan voor jezelf en jouw omgeving

Wat kost een interventietraject?

De kosten voor een interventiespecialist worden vergoed als je een WIZ-indicatie hebt. Soms vergoedt de zorgverzekering de kosten. Ons CliëntServiceBureau legt je precies uit wat voor jou de opties zijn.

Hoe werkt de interventiespecialist?

Onze interventiespecialisten kijken samen met jou naar wat je belangrijk vindt. We observeren, analyseren, en maken een plan van aanpak. We kijken waar we jou en je omgeving handvatten kunnen bieden om samen weer fijne momenten te beleven. We maken samen jouw behoeften duidelijk en hoe jouw omgeving. Je wordt begeleidt met activiteiten die jou in je kracht zetten. We bieden nieuw perspectief in jouw leven en in het werk van je begeleiders.

 Samen werken aan jouw gezondheid

Natuurlijk werken we nauw samen met je omgeving. Zo vragen we bijvoorbeeld je familie of begeleiders om te helpen je hulpvraag te verduidelijken als je dat zelf niet kunt. Om je omgeving te laten begrijpen wat joubehoeften zijn geven we bijvoorbeeld trainingen op maat voor de begeleiders. Ook maken we gebruik van video interactie begeleiding. We zijn binnen onze vakgroep gespecialiseerd in de methode Heykoop, geef me de vijf en Triple-C.

Een voorbeeld uit de praktijk

De begeleiders wisten niet meer hoe ze Lotte moesten begeleiden. Iedere dag begrepen ze elkaar niet en dit uitte zich in veel vervelende momenten op een dag voor Lotte en haar omgeving. Door samen de behoeften van Lotte uit te werken en het gedrag te herkennen konden begeleiders beter aansluiten met hun begeleidingsstijl en werden de dagen weer fijner. Er was weer begrip, waardoor er een gezonde relatie is opgebouwd.

Wil je meer weten over de interventiespecialisten?

Neem contact op met het CliëntServiceBureau. Zij helpen je verder met het regelen van diëtetiek en voeding.

088 – 430 44 44Mail ons