Header

Orthopedagogisch Kindcentrum (OKC) De Iemenkorf biedt diagnostiek en dagbehandeling voor kinderen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. De programma’s zijn voor kinderen in de leeftijd van 1 tot 18 jaar. In een warme, speelse en prikkelende omgeving werken wij samen aan de persoonlijke ontwikkeling van jouw kind.

Voor wie is De Iemenkorf?

  • Kinderen met een ontwikkelingsachterstand
  • Kinderen met autisme
  • Kinderen met een verstandelijke beperking
  • Kinderen met een meervoudige beperking

Diagnostiek

Samen met jou onderzoeken we wat jouw kind nodig heeft om te leren en ontwikkelen. En wat de beste plek is voor jouw kind. Dat kan dagbehandeling op de Iemenkorf zijn en soms is doorstroom naar speciaal of regulier onderwijs mogelijk. Naast leren en ontwikkelen kijken we samen met jou of er ook thuis ondersteuning nodig is. We kunnen advies geven en/of ondersteunen bij de zorg van jouw kind.

Behandeling

We bieden verschillende behandelingen aan. Bijvoorbeeld logopedie, fysiotherapie, muziektherapie en spelagogiek. Deze behandelingen vinden plaats in de groepsruimte of in een behandelruimte. Naast behandelruimtes hebben we bij de Iemenkorf ook een gymzaal, een muziekruimte, een snoezelkamer en een zwembad. We gebruiken deze ruimtes tijdens behandelingen, maar zeker ook  om in te spelen en ontspannen. Als jouw kind meer rust nodig heeft, kan het zich terugtrekken in een van de slaapkamers.

Tien groepen

De Iemenkorf heeft tien groepen. Deze groepen zijn ingedeeld op leeftijd en/of zorgbehoefte. Bij elke groep is de behandeling net even anders, maar voor een groot deel komt deze overeen. We vinden de balans tussen rust en activiteit erg belangrijk. Wat die balans is, is voor ieder kind anders. Op de groepen werken verpleegkundig medewerkers en medewerkers die gespecialiseerd zijn in leren en ontwikkelen bij kinderen met een verstandelijke beperking, autisme of belevingsgerichte zorg. Zij werken nauw samen met de behandelaren.

Persoonlijk begeleider

Om maatwerk voor jouw kind te bieden, werken we graag samen met jou. Elk kind bij de Iemenkorf krijgt een persoonlijk begeleider. Bij deze begeleider kun je als ouder of verzorger altijd terecht. 

Buitenschoolse, zaterdag- en vakantieopvang

Op de Iemenkorf bieden wij ook buitenschoolse, zaterdag- en vakantieopvang. We doen verschillende activiteiten die passen bij de behoeften en mogelijkheden jouw kind. Denk aan samen spelen, knutselen, computeren of wandelen. We maken ook gebruik van de faciliteiten van de Iemenkorf zoals de gymzaal en het zwembad.

Lees meer over buitenschoolse, zaterdag- en vakantieopvang

 

Is de Iemenkorf iets voor jouw kind?

Om gebruik te kunnen maken van diagnostiek en behandeling op de Iemenkorf heb je een Wlz-indicatie of beschikking Jeugdwet nodig. Heb je hier vragen over of heb je interesse in de Iemenkorf? Neem contact op met ons CliëntServiceBureau: zij helpen je graag verder.

Adres

Weerestein 1
7608 KZ Almelo

 

088 – 430 44 44Mail ons