Header

Buitenschoolse, zaterdag- en vakantieopvang

De Twentse Zorgcentra biedt buitenschoolse (BSO), zaterdag- en vakantieopvang voor kinderen met een verstandelijke beperking.  Dit doen we in Enschede, Losser en Almelo.

Bekijk locaties

Wat houdt buitenschoolse, zaterdag- en vakantieopvang in?

  • Gezellige, ontspannende en veilige opvang voor kinderen.
  • We maken gebruik van faciliteiten van school en van de locaties van De Twentse Zorgcentra.
  • We werken aan een optimale afstemming tussen onderwijs en opvang, zodat we jou als ouder of verzorger kunnen ondersteunen en ontlasten.
  • Onze begeleiders zijn pedagogisch en/of verpleegkundig geschoold. Ze werken als ambulant begeleider op school of als begeleider bij één van onze locaties.

Waar kun je terecht?

In Enschede, Losser en Almelo bieden wij buitenschoolse, zaterdag- en/of vakantieopvang voor kinderen met een verstandelijke beperking. Bekijk hieronder alle locaties.

Enschede

Buitenschoolse opvang (BSO)

Op maandag tot en met donderdag bieden wij buitenschoolse opvang op Het Roessingh in Enschede. Jouw kind kan bij ons terecht tot 17.00 uur. Kinderen krijgen na schooltijd een fijne en ontspannen middag. We stemmen dit af op de behoefte en interesse van de kinderen.

Vakantieopvang

Tijdens vakanties van school bieden wij vakantieopvang van 9.00 tot 17.00 uur. Deze opvang is op de Het Roessingh. We doen verschillende activiteiten die passen bij de behoeften en mogelijkheden jouw kind. Denk aan samen spelen, knutselen, computeren of wandelen. We maken ook gebruik van de faciliteiten van de school zoals de gymzaal. Ook gaan we soms naar een speeltuin in de buurt of een ijsje eten in de buurt.

Losser

Buitenschoolse opvang (BSO)

Op maandag tot en met vrijdag bieden wij buitenschoolse opvang op de Meander en op Rondweg 44. Beide locaties zijn op zorgpark de LosserHof in Losser. Jouw kind kan bij ons terecht tot 17.00 uur. Kinderen krijgen na schooltijd een fijne en ontspannen middag. Er is ook in overleg opvang mogelijk tot 18.30 uur, dan zal er ook worden voorzien van een warme maaltijd. We stemmen dit af op de behoefte en interesse van de kinderen.

Vakantieopvang op zorgpark de LosserHof

Tijdens vakanties en studiedagen van school bieden wij vakantieopvang van 9.30 tot 16.30 uur. Deze opvang is op Rondweg 44 op zorgpark de LosserHof in Losser. We doen verschillende activiteiten die passen bij de behoeften en mogelijkheden van de kinderen. Denk aan samen spelen, knutselen, computeren of wandelen.

Almelo

Buitenschoolse opvang (BSO)

Op maandag tot en met vrijdag bieden wij buitenschoolse opvang op de Iemenkorf en op de Dr. Herderscheeschool. Jouw kind kan bij ons terecht tot 18.00 uur. Kinderen krijgen na de dagbehandeling een fijne en ontspannen middag. We stemmen dit af op de behoefte en interesse van de kinderen.

Vakantieopvang

Tijdens vakanties en studiedagen van school bieden wij vakantieopvang van 9.00 tot 15.30 uur. Deze opvang is op de Dr. Herderscheeschool. We doen verschillende activiteiten die passen bij de behoeften en mogelijkheden van de kinderen. Denk aan samen spelen, knutselen, computeren of wandelen. We maken ook gebruik van de faciliteiten van de school zoals de gymzaal en het zwembad.

Zaterdagopvang

Op zaterdagen kun je terecht bij de Iemenkorf voor zaterdagopvang van jouw kind. Deze opvang is van 9.00 tot 15.30 uur. Jouw kind krijgt op deze dag een programma gericht op vrijetijdsbeleving. We maken daarbij gebruik van de faciliteiten van de Iemenkorf zoals de gymzaal, snoezelkamer en het grote speelplein.

Wat kost buitenschoolse, zaterdag- en vakantieopvang?

De kosten voor buitenschoolse, zaterdag- en vakantieopvang worden vergoed als je een WIz-indicatie of beschikking Jeugdwet hebt. Ons CliëntServiceBureau legt je precies uit wat voor jou de opties zijn.

Wil je gebruikmaken van buitenschoolse, zaterdag- en vakantieopvang?

Neem contact op met ons CliëntServiceBureau: zij helpen je verder met het regelen van de buitenschoolse, zaterdag- of vakantieopvang.

088 – 430 44 44Mail ons