Header

Logeren op zorgpark de LosserHof

Kinderen met een verstandelijke beperking zijn van harte welkom om een paar nachtjes te komen logeren bij De Twentse Zorgcentra . Twee tot zes nachten per maand kan jouw kind logeren op Rondweg 44 op zorgpark de LosserHof in Losser. Als ouder of verzorger word je tijdens deze nachten even ontlast, terwijl jouw kind een leuk uitje heeft.

Wie mag komen logeren?

Kinderen die bij hun ouders of verzorgers wonen en het leuk vinden om een aantal keren per maand ergens anders te slapen, zijn van harte welkom om bij ons te komen logeren. Voor logeren heb je een WIz-indicatie of beschikking Jeugdwet nodig.

Wat houdt logeren bij ons in?

Logeren is meer dan alleen blijven slapen. Kinderen die een nachtje bij ons blijven, krijgen 24 uurs-zorg, verpleegkundige zorg en begeleiding op maat. Ieder kind is anders en dus is de zorg dat ook. Afhankelijk van waar behoefte aan is, helpen we bij persoonlijke verzorging, zoals naar het toilet gaan en aankleden.

Recreatieve activiteiten

Tijdens het logeren zorgen we goed voor onze logés en doen we zowel verzorgende als recreatieve activiteiten. Deze activiteiten zijn passend bij de hulpvraag jouw kind, zodat we jouw kind een fijn verblijf kunnen geven. Zorgpark de LosserHof beschikt over de noodzakelijke faciliteiten die hiervoor nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan tilliften, aangepast meubilair, snoezelvoorzieningen en speciale badkamers.

Begeleiding, verpleging en verzorging op maat

Onze medewerkers hebben een agogische of verpleegkundige achtergrond. Zij zijn begeleiders, assistent begeleiders of persoonlijk begeleiders. Bijna allemaal zijn ze opgeleid om de vaak ernstig beperkte cliënten specifieke begeleiding, verpleging en verzorging aan te bieden.

Wat kost logeren?

De kosten voor logeren worden vergoed als je een WIz-indicatie of beschikking Jeugdwet hebt. Ons CliëntServiceBureau legt je precies uit wat voor jou de opties zijn.  De kosten voor vervoer naar ons zorgpark worden niet vergoed. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het organiseren van het vervoer.

Hoe vaak mag jouw kind komen?

Jouw kind mag minimaal twee en maximaal zes keer per maand komen logeren. Op zorgpark de LosserHof is plek voor 21 kinderen per nacht, zeven nachten in de week. Wanneer een plekje vrij is, is jouw kind van harte welkom.

Buitenschoolse en vakantieopvang

Wij bieden op Rondweg 44 op  zorgpark de LosserHof ook buitenschoolse en vakantieopvang aan. Lees meer op de de pagina over buitenschoolse opvang.

Wil jij jouw kind bij ons laten logeren?

Neem contact op met ons CliëntServiceBureau: zij helpen je verder met het regelen van het logeren.

088 – 430 44 44Mail ons