Adres: Leemhorst 14 7609 LA Almelo

Artdesch is een dagbestedingslocatie voor volwassenen met een matige of lichte verstandelijke beperking. De locatie is kleinschalig en de sfeer is gemoedelijk. De nadruk ligt op het maken van kunst en kunstzinnige producten. Samen vormen we een hechte groep waarin we met veel plezier, trots en voldoening werken. In het gebouw is ook een kunstuitleen en cadeauwinkel.

Volg ons op Facebook

Winkel Artdesch en kunstuitleen

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 – 15.30 uur.

 • Kunstuitleen voor huren en kopen van kunstwerken
 • (Cadeau)winkel met zelfgemaakte, unieke artikelen
 • Exposities

Benieuwd naar de kunstenaars en hun kunstwerken? Ga naar artdesch.nl/kunstenaars.

Vragen?

Bel 088 – 430 61 90 of mail artdesch@detwentsezorgcentra.nl.

Een kijkje bij Artdesch

Wat kun je doen bij Artdesch?

Kunstuitleen, exposities en cadeauwinkel
Activiteiten of bezigheden met de nadruk op creatie en creativiteit

Activiteiten

Bij Artdesch zijn verschillende werkplaatsen. Werk je hier, dan ben je vooral bezig met kunst en het maken van kunstzinnige producten. Deze producten worden verkocht in onze eigen cadeauwinkel. Er is ook een kunstuitleen waar de kunstwerken van deelnemers verhuurd en verkocht worden. Soms zijn er tentoonstellingen waar bezoekers de kunstwerken van deelnemers kunnen bewonderen.

Het is mogelijk om diverse technieken te leren. Deze krijg je stapsgewijs aangeboden en voer je op je eigen niveau uit. De technieken vormen de basis en zijn toepasbaar bij zowel de kunst als bij de producten.

Dit mag je doen bij Artdesch:

 • tekenen en schilderen
 • keramiek
 • zeefdrukken
 • papier-maché
 • lino’s
 • tekenen op de computer
 • borduren
 • haken
 • vilten
 • naaien
 • breien
 • weven op weefgetouwen

Met deze verschillende technieken kun je allerlei kunstzinnige producten maken.

Is Artdesch iets voor jou?

Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn en kunst te maken, dan zit je bij Artdesch op je plek. Je mag hier bezig met wat je al kan en je ontwikkelt ook nieuwe vaardigheden. Je mag nieuwe creatieve technieken leren. Dit doe je in je eigen tempo. De begeleiders overleggen met je wat je wilt maken en waarom, maar het is vooral belangrijk dat je maakt wat je wilt. Ze kijken ook naar wat je al kunt en wat je nog wilt leren.

Begeleiding en ondersteuning

Bij Artdesch werken professionele begeleiders die verstand hebben van kunstwerken maken. De begeleiders zijn dichtbij en er is een gezellige sfeer. Ze kijken naar jou en jouw eigen creatieve ontwikkeling.  Ook onderzoeken de begeleiders wat jij nodig hebt. Ze nemen de tijd om je te leren kennen en contact te hebben.

De groep is opgesplitst in kleinere groepen. Bij het maken van de groepen wordt rekening gehouden met de verschillen en overeenkomsten van de deelnemers. Er kan ook individueel gewerkt en begeleid worden.

Rust

Tussen de middag  mag je rusten. Er is een slaapkamer en er zijn twee banken waar gerust kan worden. Ook is er een kantine met een televisie waar je je kunt ontspannen. We kijken naar wat elke deelnemer nodig heeft.

Deelnemersraad

Bij Artdesch is er een deelnemersraad. Als je in deze raad zit, mag je je mening geven en ook bepalen wat er bij Artdesch gebeurt.

Behandelmethode Triple-C

Bij Artdesch werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een behandelmethode die uitgaat van menselijke behoeften, waarbij gewerkt wordt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Bereikbaarheid

Artdesch bevindt zich in de wijk Windmolenbroek in Almelo. Het adres is:

Leemhorst 14
7609 LA Almelo

Openbaar vervoer

Er is een bushalte op ongeveer 600 meter afstand van Artdesch.

Parkeren

Je kunt parkeren op het terrein van Artdesch of in de straten in de buurt.

Route