Adres: Zuidelijke Hoofddijk 5A 7443 RS Nijverdal

Bij Uitstek is een dagbestedingslocatie voor jongvolwassenen en volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking die intensieve verpleging en verzorging nodig hebben. Bij deze locatie staat zintuiglijke beleving, begeleiding en zorg voorop. De activiteiten worden afgestemd op de individuele belevingswereld. Zo kan jij je openstellen voor contact, optimaal functioneren en je ontwikkelen.

Volg ons op Facebook

Een kijkje bij Bij Uitstek

Wat kun je doen bij Bij Uitstek?

Activiteiten
Zintuiglijke beleving
Natuur
Deskundige begeleiding

Activiteiten

Bij ‘Bij Uitstek’ kijken we naar wat jij nodig hebt. We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt bij ons en kunt genieten van de dag. Samen met anderen of alleen. Bij de activiteiten die je mag doen, kijken we naar wat je al kunt. Het is belangrijk dat je die vaardigheden blijft behouden.

We bekijken elke dag wat jij wilt doen

De activiteiten zijn afwisselend en er zijn ook rustmomenten. We zorgen voor een goede sfeer, structuur en veiligheid. Ook nemen we de tijd om te eten, te drinken en voor de verzorgingsmomenten. De activiteiten worden dagelijks afgestemd op jouw vraag en jouw stemming.

Zintuigelijke beleving

Onze belevingsgerichte dagbesteding is vooral voor mensen bij wie het (samen) bezig zijn en daar plezier aan beleven, voorop staat. De zintuigen spelen hierbij een grote rol, zoals: je oren, ogen, neus, tong en handen. Bij deze activiteiten mag je horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Je doet alles in je eigen tempo, zodat je steeds weer een stukje van de wereld ontdekt. Elke dag staat een zintuig centraal. Hiervoor gebruiken we verschillende thema’s.

Natuur

We proberen elke dag weer te genieten van de natuur. Soms gaan we wandelen, rijden met de bus, schommelen, op de duo-fiets, huifbedrijden of maken we een uitstapje naar de kinderboerderij. Als het niet lukt om naar buiten te gaan dan halen we de natuur naar binnen. Dit doen we met materialen die we gebruiken om te voelen, te ruiken en te proeven. Er is ook een seizoenstafel.

Is Bij Uitstek iets voor jou?

Bij Bij Uitstek zijn vooral structuur en duidelijkheid erg belangrijk. Dat geeft jou en de andere deelnemers rust. Er is ook een mooie snoezelruimte.

Begeleiding en ondersteuning

De begeleiding bij Bij Uitstek wil dat deelnemers vooral een goed leven hebben. We kijken en luisteren dus goed naar wat jij nodig hebt en wat jij belangrijk vindt. Ook als je dit niet onder woorden kunt brengen. De begeleiding is dus sterk gericht op het lezen van de (non-) verbale signalen om de zorg en het activiteitenaanbod af te kunnen stemmen op jouw wensen en behoeftes. Omdat veel deelnemers vooral non-verbaal communiceren, vindt de begeleiding het belangrijk dat er goed contact is met verwanten of vertegenwoordigers.

Verpleegkundige zorg

Veel deelnemers bij Bij Uitstek hebben verpleegkundige zorg nodig. Deze bieden wij dan ook. Naast twee zorgintensieve groepen is er ook een begeleidingsgroep, waar vooral veel kennis aanwezig is over gedragsregulatie.

Behandelmethode LACCS

Bij Bij Uitstek werken we met de behandelmethode LACCS. Deze bestaat uit de vijf gebieden: lichamelijk welbevinden, alertheid, contact, communicatie en stimulerende tijdsbesteding (LACCS). Het gaat allemaal over menselijke behoeften: een lijf zonder pijn, lekker slapen, dingen doen die je leuk vindt, zo nu en dan iets nieuws ondernemen, je begrepen, geliefd en gewaardeerd voelen, en verbonden zijn met de mensen om je heen. Alle gebieden zijn even belangrijk voor een kwalitatief goed leven.

Bereikbaarheid

Je vindt Bij Uitstek in het dorp Hulsen dat bij Nijverdal hoort. Het adres is:

Zuidelijke Hoofddijk 5a
7443 RS Nijverdal

Openbaar vervoer

Er is een bushalte op ongeveer vijfhonderd meter afstand.

Parkeren

Je kunt parkeren op het terrein van Bij Uitstek.

Route