Adres: Bornsestraat 365 7601 PB Almelo

CIREX is een dagbestedingslocatie in Almelo voor volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Het is een leerwerkbedrijf dat gevestigd is in een staalgieterij in Almelo. Je werkt aan persoonlijke leerdoelen en de mogelijkheid verder deel te nemen aan de samenleving en te groeien op de participatieladder.

Volg ons op Facebook

Wat is CIREX?

CIREX is een staalgieterij in Almelo. De onderdelen die ze maken, zijn bedoeld voor alle industrieën; van de auto-industrie tot de vleessector.

Wat kun je doen bij CIREX?

In het gebouw van CIREX zit een leerwerkbedrijf. Je kunt hier bijvoorbeeld inpakwerk doen en producten afwegen. Soms mag je in de fabriek andere werkzaamheden doen. Wat je precies mag doen, hangt af van wat je al kunt en wat je graag wilt leren. Het is vooral belangrijk dat je werk doet dat bij je past. Want dat geeft jou voldoening en status, én je legt contact met anderen. Alles wat je doet is belangrijk, want dankzij jou kan de fabriek onderdelen blijven maken.

Leer-werklijnen 

Bij de CireX wordt gewerkt met de leer-werklijn ‘Productie’. Dit betekent dat jij getraind wordt in het onderhouden en misschien wel vergroten van je vaardigheden. Op die manier kun jij je ontwikkelen en kan je zelfs certificaten behalen. Daarmee laat je zien dat jij zelfstandig bepaalde werkzaamheden kunt doen. Wij stimuleren jou om het beste uit jezelf te halen. 

Is CIREX iets voor jou?

CIREX is een interessante en gezellige plek. Samen met andere deelnemers werk je in een aparte ruimte in de fabriek. Soms mag je werkzaamheden doen op een andere plek in de fabriek. Als jij wilt werken in de techniek en productie, dan past CIREX echt bij jou.

Begeleiding en ondersteuning

Als je werkt bij CIREX dan kijkt de begeleiding naar wat jij wilt leren en wat jij nodig hebt om verder deel te nemen aan de samenleving. Je kunt ook doorgroeien en aangenomen worden bij een ander bedrijf.

Behandelmethode Triple-C

Bij CIREX werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een behandelmethode die uitgaat van menselijke behoeften, waarbij gewerkt wordt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Bereikbaarheid

Je vindt CIREX op het bedrijvenpark in de wijk Bavinkel. Het adres is:

Bornsestraat 365
7601 PB Almelo

Openbaar vervoer

Er is een bushalte op ongeveer tweehonderd meter afstand.

Parkeren

Je kunt parkeren op het terrein van CIREX.

Route

Op zoek naar een leuke dagbesteding?

Bij ons kun je verschillende dingen doen, passend bij jouw niveau. Neem contact op met het CliëntServiceBureau. Zij helpen jou graag verder!

088 – 430 44 44Mail ons