Adres: Wolterskampweg 29 7441 DR Nijverdal

De Burg is een dagbestedingslocatie voor volwassenen met een ernstige, matige of lichte verstandelijke beperking. Hier krijg je alle ruimte om je te ontwikkelen. Er zijn belevingsgerichte en arbeidsmatige groepen. Bij alles is jouw wens en talent het uitgangspunt. Bij de Burg is ook een bakkerij waar iedereen brood, taart en gebak kan bestellen en afhalen. Daarnaast kunnen hier kinderfeestjes gevierd worden.

Volg ons op Facebook

Bakkerij de Burg

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 – 15.30 uur.

  • Alleen op bestelling (drie werkdagen van tevoren doorgeven)
  • Taart, cake, brood en kleine gebakjes
  • Kinderfeestjes: maak en versier je eigen slagroomtaartje!
Vragen of bestellen?

Bekijk de bestellijst

Bel 088 – 430 6080 of mail deburg@detwentsezorgcentra.nl.

Een kijkje bij de Burg

Wat kun je doen bij de Burg?

Bakkerij
Belevingsgerichte groepen
Industrieel
Facilitair

Activiteiten

Bij de Burg kun je belevingsgerichte en arbeidsmatige activiteiten doen. De begeleiders kijken wat jij al kunt en wat je nog wilt leren.

Bakkerij

Als je in de bakkerij werkt, leer je om binnen een bepaalde tijd een product te maken. Helemaal van begin tot eind. Dit doe je onder begeleiding. Je leert dus om zelfstandig te zijn, zelfvertrouwen te krijgen en samen te werken.

Taarten, brood en gebak voor klanten maken

Je bakt brood voor de lunch van de andere deelnemers en je werkt op bestelling. Dat betekent dat klanten taarten, broden en gebak kunnen bestellen bij de Burg. Wist je dat kinderen hun kinderfeestje kunnen vieren bij de Burg? Kinderen kunnen dan hun eigen taartje maken en versieren.

Belevingsgerichte groepen

Bij de Burg zijn een paar groepen die gericht zijn op beleving. Bij deze groepen is structuur belangrijk. Er is een gezellige, huiselijke sfeer. Met de groep doen we verschillende dingen, zoals wandelen, koken, muziek maken of creatief bezig zijn. Ook kun je bij deze groep cateringwerkzaamheden of industrieel werk doen.

Industrieel

Werk je bij de industriële groep van de Burg dan pak je bijvoorbeeld spullen in. Denk aan douchekapjes, scheersetjes en schoenpoets. Deze doe je dan in verschillende soorten doosjes. Je mag ook werk doen voor een groothandel in ijzerwaren. Bij deze groep leer je om samen te werken.

Facilitair

Je kunt ook facilitair werk doen bij de Burg. Dan zet je koffie en thee, dek je de tafels en ruim je ze weer af. Ook zorg je dat de ruimte netjes en schoon is. Je mag ook de was doen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de voetbalvereniging uit de buurt.

Is de Burg iets voor jou?

Bij de Burg kijken we naar wat jij al kunt, waar je goed in bent en naar wat je graag wilt leren. We hebben een mooie snoezelruimte tot onze beschikking. In deze ruimte kom je volledig tot rust en ontspanning . De begeleiding kijkt samen met jou naar een dagprogramma dat het beste bij jou past.

Begeleiding en ondersteuning

Bij de Burg krijg je persoonlijke en deskundige ondersteuning. En de begeleiders zijn altijd dichtbij. We begeleiden je liefdevol en met respect en geduld. Bij de Burg is een fijne sfeer. Elke dag is er een duidelijk programma en er zijn actieve en rustige activiteiten. Je weet elke dag precies wat je gaat doen omdat er regelmaat is.

Passend programma

Voor elke deelnemer maken we een passend programma. We kijken goed naar wat jij kunt en wilt, en wat er mogelijk is. Daarbij vinden we het belangrijk dat je werkzaamheden doet die voor jou zinvol zijn. Dit helpt je in jouw ontwikkeling.

Behandelmethode LACCS

Bij de Burg werken we met de behandelmethode LACCS. Deze bestaat uit de vijf gebieden: lichamelijk welbevinden, alertheid, contact, communicatie en stimulerende tijdsbesteding (LACCS). Het gaat allemaal over menselijke behoeften: een lijf zonder pijn, lekker slapen, dingen doen die je leuk vindt, zo nu en dan iets nieuws ondernemen, je begrepen, geliefd en gewaardeerd voelen, en verbonden zijn met de mensen om je heen. Alle gebieden zijn even belangrijk voor een kwalitatief goed leven.

Bereikbaarheid

De Burg is gevestigd in Nijverdal. Het adres is:

Wolterskampweg 29
7441 DR Nijverdal

Openbaar vervoer

Het treinstation van Nijverdal ligt op ongeveer een kilometer afstand. Er is een bushalte op zevenhonderd meter afstand.

Parkeren

Je kunt parkeren op het terrein van de Burg.

Route