Adres: Brouwerijstraat 3, 7 t/m 41 7601 BK Almelo

De Koppeling is onderdeel van De Koppel van Zorgaccent. De Twentse Zorgcentra heeft twee vleugels van het gebouw in gebruik. Dit zijn appartementen voor volwassenen en ouderen met een lichte verstandelijke beperking. In De Koppeling is plek voor 18 bewoners.

De woning

De Koppeling ligt in de wijk De Riet in Almelo. Alle bewoners hebben hun eigen appartement. Dat betekent: je eigen woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Elk appartement grenst aan een tuin of galerij waar je lekker buiten kunt zitten.

Voorzieningen

Eigen appartement met woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer
Tuin of galerij grenzend aan appartement
Wifi
Radio & TV
Rolstoeltoegankelijk
Recreatieve activiteiten

Begeleiding

We vinden het ontzettend belangrijk dat jij je begrepen én thuis voelt bij ons. Daarom zorgen we voor persoonlijke ondersteuning die past bij jouw behoefte. Onze begeleiders zijn dichtbij en zorgen voor rust en overzicht, zodat jij je ontspannen en veilig voelt.

Triple-C

In deze woning werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een begeleidingsmethodiek die uitgaat van menselijke behoeften. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Fijne daginvulling

Samen met jou werken we aan een zo fijn mogelijke daginvulling. Dat kunnen activiteiten in de woning zijn. Of op een andere locatie. Denk aan werken met dieren, inpakwerk, klusjes doen of creatief bezig zijn met klei of verf. In je vrije tijd ondernemen we ook veel leuke en gezellige activiteiten, zoals wandelen, fietsen of ergens een ijsje eten.

Omgeving

Deze woning staat in de wijk De Riet in Almelo. Er zijn winkels in de buurt zoals een bakker, slager en supermarkt. Ook zijn er restaurants en een kinderboerderij dichtbij. Het centrum van Almelo is op loopafstand.

Openbaar vervoer

Er zijn een bushalte en treinstation op loopafstand.

Parkeren

Je kunt parkeren in de straat en verderop in de wijk.

Route

Ook bij ons wonen?

Wij kijken graag met jou mee of er een woning is die bij jou past. Neem contact op met ons CliëntServiceBureau. Zij helpen jou graag verder!

088 – 430 44 44Mail ons