Adres: Biesterweg 4 7608 RN Almelo

De  Schalm is een dagbestedingslocatie voor volwassenen met een ernstige of matige verstandelijke beperking. Je kunt hier gevarieerde en uitdagende activiteiten doen en er wordt goed gelet op structuur en duidelijkheid. Veel activiteiten doe je samen met andere deelnemers.

Wij hebben een keuken op de locatie! Wil je gebak, cake of soep bestellen? Bekijk de bestellijst.

Volg ons op Facebook

Een kijkje bij de Schalm

Wat kun je doen bij de Schalm?

Zintuiglijke beweging
Licht industrieel werk
Creatieve en afwisselende activiteiten
Facilitair

Zintuigelijke beleving

Bij onze belevingsgerichte dagbesteding zijn de zintuigen belangrijk, zoals je oren, ogen, neus, tong en handen. We laten je met licht, geluiden, geuren en materialen je omgeving ervaren. Er is ook een speciale zorgintensieve groep. Deelnemers van deze groep krijgen verzorging en verpleging van de begeleiding.

Licht industrieel werk

Bij de Schalm kun je ook licht arbeidsmatig werk doen. Je gaat dan bijvoorbeeld verzamelen, sorteren, inpakken en opstapelen. Je werkt daarbij zo zelfstandig mogelijk en in je eigen tempo. Er is geen druk. Sfeer en gezelligheid zijn vooral belangrijk tijdens deze werkzaamheden.

Creatieve en afwisselende activiteiten

We doen verschillende creatieve en afwisselende activiteiten waaronder ook buiten fietsen en wandelen. We kijken wat jij al kunt en wat je nog wilt leren en passen daar het programma op aan. Dit alles met voldoende ruimte voor ontspanning en zonder druk.

Facilitair

Een andere werkplek is de keuken en kantine. Wat je hier mag doen? Denk aan het zetten van koffie en thee, de was doen en boodschappen doen. Ook zorg je samen met andere deelnemers voor een schoon en net gebouw. Bij deze groep werk je al best zelfstandig.

Is de Schalm iets voor jou?

Bij de Schalm kun je leuke en afwisselende activiteiten doen. Van belevingsgerichte activiteiten tot werken in de kantine of licht industrieel werk. Tevens hebben bij de Schalm een mooie belevingsgerichte binnentuin en een paar snoezelruimtes waar je tot rust kunt komen. Er is volop keuze en het programma wordt altijd aangepast aan jouw behoefte en mogelijkheden.

Begeleiding en ondersteuning

Bij de Schalm krijg je persoonlijke en deskundige ondersteuning. En de begeleiders zijn altijd dichtbij. We begeleiden je liefdevol, met respect en geduld.

Passend programma

Voor elke deelnemer maken we een passend programma. We kijken goed naar wat jij kunt en wilt, en wat er mogelijk is. Daarbij vinden we het belangrijk dat je activiteiten doet die voor jou zinvol zijn. Dit helpt je in jouw ontwikkeling.

Voorzieningen

Om jou goed te ondersteunen hebben we verschillende ligvoorzieningen, zoals een hoog-laag-bed, relaxstoel, zitzak, schommel en waterbed. We zorgen ook altijd voor voldoende rustmomenten. De groepsruimtes zijn zo ingericht dat er mogelijkheden zijn om van houding te wisselen.

Behandelmethode LACCS

Bij de Schalm werken we met de behandelmethode LACCS. Deze bestaat uit de vijf gebieden: lichamelijk welbevinden, alertheid, contact, communicatie en stimulerende tijdsbesteding (LACCS). Het gaat allemaal over menselijke behoeften: een lijf zonder pijn, lekker slapen, dingen doen die je leuk vindt, zo nu en dan iets nieuws ondernemen, je begrepen, geliefd en gewaardeerd voelen, en verbonden zijn met de mensen om je heen. Alle gebieden zijn even belangrijk voor een kwalitatief goed leven.

Bereikbaarheid

Je vindt de Schalm vlak bij het Schelfhorstpark in Almelo. Het adres is:

Biesterweg 4
7608 RN Almelo

Openbaar vervoer

Er zijn meerdere bushaltes in de buurt.

Parkeren

Je kunt parkeren op het terrein van de Schalm.

Route