Adres: Calslaan 60-163 7522 MG Enschede

Bij de Versnelling werken (jong)volwassenen met een lichte verstandelijke beperking en/of een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier werk je aan een mooier toekomstperspectief. Het werken geeft veel voldoening en het vergroot je eigenwaarde. Je krijgt de mogelijkheid om certificaten te halen en/of deels naar loonwaarde toe te werken. In de werkplaats repareer je fietsen, poets en knap je oude fietsen op.

Volg ons op Facebook

Fietsenmaker en -winkel de Versnelling

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 – 16.00 uur.

  • Fietsreparatie (kleine reparaties zijn klaar terwijl je wacht)
  • Verkoop en verhuur tweedehands fietsen
  • Fietsaccessoires zoals lampjes en sloten
Vragen?

Bel 088 – 430 63 15 of mail deversnelling@detwentsezorgcentra.nl.

Een kijkje bij de Versnelling

Wat kun je doen bij de Versnelling?

Fietsen repareren in de werkplaats
Licht industrieel werk
Klanten helpen in de winkel
Facilitair

Activiteiten

De Versnelling zit op de campus van Universiteit Twente en veel studenten weten al de weg te vinden naar de werkplaats! Binnen de werkplaats krijg je alle ruimte om op een veilige en verantwoorde manier te werken. De begeleiding waakt of de eventuele werkdruk passend is bij jou. Binnen de Versnelling wordt je op een professionele manier begeleid om zich verder te kunnen ontwikkelen. Er zijn diverse mogelijkheden voor werkzaamheden, namelijk: 

Fietsenwerkplaats

In onze professionele werkplaats ga je samen met je collega’s als fietsenmaker aan de slag. Je leert om fietsen te repareren: van bandenplakken tot het verwisselen en vervangen van tandwielen. Maar ook voor een goede poetsbeurt is de klant bij het juiste adres. Tweedehands fietsen knappen we op voor de verkoop.

Licht industrieel werk

We recyclen oude fietsen. Je haalt de fietsen zorgvuldig uit elkaar, zodat we bepaalde onderdelen weer kunnen hergebruiken en/of als gescheiden afval kunnen aanbieden. Verder beheren we onze eigen voorraad in ons magazijn. 

Winkel

In onze winkel help je klanten die hun fiets komen ophalen of wegbrengen voor reparatie. We hebben daarnaast een assortiment met fietsaccessoires in de verkoop. Je mag ook klanten helpen bij de verkoop en verhuur van de opgeknapte tweedehands fietsen.

Facilitair

We hebben de beschikking over een eigen koffiecorner waar onze deelnemers gebruik van maken. Ook hier zijn diverse taken uit te voeren, zoals het bijhouden van de keuken en het opruimen van de pauzeruimte. We zorgen samen voor een schoon en netjes pand. Natuurlijk kunnen onze klanten onder het genot van een kopje thee of koffie even wachten op een (kleine) reparatie. 

Leer-werklijnen

Binnen de Versnelling werken we met de leer-werklijn ‘fietstechniek’. Dit betekent dat jij als deelnemer getraind wordt in het onderhouden en misschien wel vergroten van je vaardigheden. Op die manier kun je je ontwikkelen, leer je om te werken en om mee te doen aan de maatschappij. Met de leer-werklijn kun je certificaten behalen. Daarmee laat je zien dat je bepaalde werkzaamheden zelfstandig kunt uitvoeren.

Deze certificaten zorgen ervoor dat je misschien in dienst kunt gaan bij andere bedrijven of dat je door kunt stromen. Dit biedt ook de mogelijkheid voor bedrijven om deelnemers van de Versnelling in dienst te nemen of voor de deelnemer zelf om door te stromen.

Is de Versnelling iets voor jou?

Wil jij fietsenmaker worden of vind je het leuk om fietsen op te knappen en schoon te maken? Hou je van werken zonder tijdsdruk, in een leuk team? Dan is de Versnelling misschien echt iets voor jou! In het ervaringsverhaal lees je over Marco en Jan hoe het is om te werken bij de Versnelling.

Lees het ervaringsverhaal hier!

Begeleiding en ondersteuning

Bij de Versnelling krijgen de deelnemers alle ruimte om op een veilige en verantwoorde manier te werken. De begeleiding houdt goed in de gaten of de eventuele werkdruk past bij wat jij aankunt. Je wordt op een professionele manier begeleid zodat jij je verder kunt ontwikkelen.

Behandelmethode Triple-C

Bij de Versnelling werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een behandelmethode die uitgaat van menselijke behoeften, waarbij gewerkt wordt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Bereikbaarheid

De Versnelling zit op de campus van Universiteit Twente in Enschede. Het adres is:

Calslaan 60-163
7522 MG Enschede

Openbaar vervoer

Er is een bushalte op ongeveer 250 meter afstand.

Parkeren

Je kunt parkeren op het terrein van Universiteit Twente, dicht bij de Versnelling.

Route