Adres: Schout Doddestraat 46 7671 GT Vriezenveen

Het Gulden Midden in Vriezenveen is een dagbestedingslocatie voor volwassenen met lichte of matige verstandelijke beperking. Hier werk je aan persoonlijke leerdoelen en de mogelijkheid om verder deel te nemen aan de samenleving. De kunstwerken die hier gemaakt worden, kunnen klanten kopen.

Via Facebook kun je onze kunstwerken kopen

Een kijkje bij het Gulden Midden

Wat kun je doen bij het Gulden Midden?

Bij het Gulden Midden kun je leuke activiteiten doen. Er zijn verschillende afdelingen en je kunt kiezen voor een combinatie van activiteiten.

Industrieel

Bij deze afdeling werk je vooral zelfstandig. Je krijgt begeleiding als het nodig is. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het in- en verpakken van allerlei materialen en het sorteren en uittellen van producten. Dit doen we in opdracht van lokale en regionale bedrijven.

Kunst en creatief

De creatieve club maakt prachtige producten door te tekenen, schilderen, breien, haken of borduren. De leuke hebbedingen die je hier maakt, worden verkocht op markten, winkels of rechtsreeks aan de klant, bijvoorbeeld via Facebook. Maar er wordt ook kunst gemaakt die gehuurd kan worden via de Kunstuitleen in Almelo.

Houtgroep

Vind je het fijn om met hout te werken, dan kun je bij de houtgroep terecht. Hier maak je mooie en originele houtproducten voor de verkoop. Iedere deelnemer heeft een eigen taak in het proces. Deze groep werkt ook samen met de andere afdelingen van het Midden. Zo maak je samen een mooi eindproduct. Veel van deze producten worden verkocht bij lokale winkeliers in Vriezenveen.

Belevingsgericht

De belevingsgerichte groep bestaat uit drie categorieën; arbeidsmatig, sfeerbeleving en recreatief voor ouderen. De activiteiten mag je doen in een prikkelarme en ontspannen omgeving, zonder werkdruk. We letten er goed op dat er structuur, voldoende rust en een goede sfeer is. Deelnemers van de arbeidsmatige groep werken vaak voor een deel mee op de andere afdelingen van het Midden.

Horeca

Je mag ook werkzaamheden doen in de kantine. Je zorgt dan bijvoorbeeld voor de lunch, koffie, thee en de taken die daarbij horen. In de keuken mag je (ook op bestelling) heerlijke taarten en cakes gebakken.

Is het Gulden Midden iets voor jou?

Het Gulden Midden is een gezellige plek. In het gebouw zijn meerdere kamers. Dat betekent dat er altijd wel een rustig plekje is. We hebben ook een snoezelruimte waar je kunt ontspannen.
We doen ook gezellige dingen met elkaar. Soms gaan we uiteten of een dagje uit. Hou jij van gezelligheid en dingen maken, dan is het Gulden Midden een goede plek voor jou!

Begeleiding en ondersteuning

We vinden het erg belangrijk dat jij je fijn voelt bij het Gulden Midden. Daarom zijn er bij ons genoeg begeleiders die jou kunnen begeleiden of ondersteunen. Je werkt op jouw niveau en krijgt de ondersteuning die je nodig hebt. Het Gulden Midden is een veilige plek waar iedereen gezien wordt. De dagen hebben een vaste indeling  met pauzemomenten.

Persoonlijk

Persoonlijk contact vinden de begeleiders belangrijk en ze hebben interesse in jouw belevingswereld. Je kijkt samen met de begeleider naar wat je kunt en wilt. Er wordt geregeld iets nieuws uitgeprobeerd.
Voor een aantal deelnemers is structuur belangrijk, want zo wordt de dag voorspelbaar. Voor anderen is het belangrijker om gezien te worden, een praatje en een grapje te maken.

Behandelmethode Triple-C

Bij het Gulden Midden werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een behandelmethode die uitgaat van menselijke behoeften, waarbij gewerkt wordt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Bereikbaarheid

Het Gulden Midden is gevestigd op het terrein van voetbalvereniging DOS’37 uit Vriezenveen. Het adres is:

Schout Doddestraat 46
7671 GT Vriezenveen

Parkeren

Je kunt parkeren op de grote parkeerplaats vlakbij.

Route

Op zoek naar een leuke dagbesteding?

Bij ons kun je verschillende dingen doen, passend bij jouw niveau. Neem contact op met het CliëntServiceBureau. Zij helpen jou graag verder!

088 – 430 44 44Mail ons