Adres: Virulyweg 49 7602 RG Almelo

Logo-Het-patent

Het Patent is een dagbestedingslocatie voor volwassenen met een matige of lichte verstandelijke beperking. Bij het Patent kun je inpak- en sorteerwerk doen. Of je bewerkt hout in onze houtwerkplaats. En je kunt ook aan de slag in de transport en logistiek. We vinden het belangrijk dat je een werkplek hebt die gelijk staat aan het werken in de maatschappij, maar dan zonder werkdruk.

Volg ons op Facebook

Een kijkje bij het Patent

Wat kun je doen bij het Patent?

Inpakken
Houtbewerking
Transport
Facilitair

Activiteiten

Bij het Patent kun je verschillende activiteiten doen. Zo is er inpak- en sorteerwerk voor andere bedrijven. Deze bedrijven schakelen het Patent hiervoor in. Maar je kunt ook houtbewerking doen of werkzaamheden op het gebied van transport en logistiek.

Inpakken

Elke dag gaan we in een groep spullen sorteren en inpakken, bijvoorbeeld speelgoed of cosmetica. Andere bedrijven vragen of we dit voor hen kunnen doen. Ook verzorgen we mailings. Dat betekent dat we kopiƫren en invouwen.

Houtbewerking

Bij het Patent is ook een houtwerkplaats. Hier mag je met behulp van begeleiders dingen van hout maken, zoals appelkistjes of 3D-logo’s van voetbalclubs. We werken samen aan de artikelen en zonder werkdruk.

Transport en logistiek

Je kunt hier ook werk doen dat met transport en logistiek te maken heeft. Er is een magazijn waar je pallets mag sealen en je mag werken met een stapelaar. We hebben een bus waarmee we spullen naar klanten kunnen brengen en waarmee we nieuwe spullen ophalen.

Facilitair

Bij het Patent is een kantine. Daar eten we samen en daar mag je ook werk doen. Denk aan koffie en theezetten, de afwas en de was doen. Samen met andere deelnemers zorg je ervoor dat het gebouw netjes en schoon is.

Leer-werklijnen

Bij het Patent wordt gewerkt met leer-werklijnen. Dit betekent dat jij als deelnemer getraind wordt in het onderhouden en misschien wel vergroten van je vaardigheden. Op die manier kun je je ontwikkelen, leer je om te werken en om mee te doen aan de maatschappij. Je kunt ook certificaten behalen. Daarmee laat je zien dat je bijvoorbeeld zelfstandig kunt werken. Deze certificaten zorgen ervoor dat je misschien in dienst kunt gaan bij andere bedrijven in de buurt of door kunt stromen naar een hoger niveau.

Is het Patent iets voor jou?

Bij het Patent zijn er leuke en afwisselende werkzaamheden. Je kunt er veel leren en met anderen samenwerken. Hou jij van productiewerk, houtbewerking, transport en logistiek of facilitair werken? Dan zit jij bij het Patent op je plek.

Begeleiding en ondersteuning

Bij het Patent werken professionele begeleiders. Zij kijken goed wat jij nodig hebt en overleggen met je wat jij wilt doen en wat je nog wilt leren.

Behandelmethode Triple-C

Bij het Patent werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een behandelmethode die uitgaat van menselijke behoeften, waarbij gewerkt wordt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Bereikbaarheid

Je vindt het Patent op het industrieterrein aan de noordkant van Almelo. Het adres is:

Virulyweg 49
7602 RG Almelo

Openbaar vervoer

Er is een bushalte op ongeveer een kilometer afstand.

Parkeren

Je kunt parkeren op het terrein van het Patent.

Route