Adres: Berlagelaan 2 7606 ST Almelo

Ons Element is een dagbestedingslocatie voor volwassenen met een matige of lichte verstandelijke beperking. Je kunt hier verschillende activiteiten doen en jouw eigen inbreng is hierin belangrijk. Je krijgt de ruimte om zelf aan te geven wat je graag wilt doen en wat je wilt leren.

Volg ons op Facebook

Een kijkje bij ons Element

Wat kun je doen bij Ons Element?

Activiteiten
Creatief
Facilitair

Activiteiten

Ons Element biedt dagbesteding aan deelnemers met een specifieke hulpvraag. Als je hier werkt, krijg je gevarieerde en uitdagende activiteiten aangeboden. Je mag zelf vertellen wat je wilt doen en waar je nog beter in wilt worden. Er zijn zowel individuele- als groepsactiviteiten.

Het is gezellig bij ons Element en er is geen druk bij het deelnemen aan de activiteiten. Het is bij ons Element belangrijk dat ook mensen die gevoelig(er) zijn voor prikkels of moeilijk met druk kunnen omgaan, het er fijn hebben.

Bewegen

Vind je het leuk om te bewegen, dan kun je bij ons Element bewegen op muziek, bewegen in de beweegtuin of tijdens Fun-ie-fit (dat is een digitaal fitnesscentrum). Hou je van buiten zijn, dan maken we wandelingen naar het winkelcentrum en de Stadsboerderij.  Bij deze activiteiten is het samen zijn en het uitbreiden van sociale contacten belangrijk.

Productiewerk en creatief

Je kunt bij ons Element ook licht productiewerk doen, zoals kantoorwerk, inpakwerk of werken in de buitenlucht. Daarnaast kun je meedoen aan creatieve activiteiten. Denk aan schilderen, handwerken, bordspellen doen en biljarten. Je mag ook op de computer of tablet.
Wat ook leuk is, is dat er elke week iemand langskomt die muziek maakt met de deelnemers.

Facilitair

Er zijn ook facilitaire activiteiten bij ons Element, zoals catering, schoonmaken, bakken, koken en boodschappen doen. Als je wilt, mag je meedoen aan het klaarmaken van de lunch en het samen eten met de groep. Met regelmaat is er een speciale kookactiviteit.

 

Is ons Element iets voor jou?

Bij ons Element kun je veel verschillende dingen doen. Je kunt er bewegen, fijn naar buiten, productiewerk doen, creatieve dingen doen of bezig in de keuken. Als jij hiervan houdt en het prettig vindt dat er ook veel rust en tijd voor ontspanning is, dan is het Element echt iets voor jou.

Begeleiding en ondersteuning

Bij ons Element werken professionele begeleiders. Zij kijken goed wat jij nodig hebt en jij mag zelf kiezen wat je wilt doen. Dit kan een individuele of groepsactiviteit zijn. We proberen jou contact te laten maken met anderen en vinden het fijn als het gezellig is.

Behandelmethode Triple-C

Bij ons Element werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een behandelmethode die uitgaat van menselijke behoeften, waarbij gewerkt wordt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Bereikbaarheid

Je vindt ons Element in Almelo in de wijk Wierdensehoek. Het adres is:

Berlagelaan 2
7606 ST Almelo

Openbaar vervoer

Almelo Centraal Station ligt op ongeveer een kilometer afstand van ons Element. Er is een bushalte op ongeveer 750 meter afstand.

Parkeren

Je kunt parkeren op het terrein van ons Element of in de straten in de buurt.

Route