Adres: Laan van Iserlohn 1 7607 PT Almelo

Preston Palace is een dagbestedingslocatie voor volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Hier kun je werken in de housekeeping, keuken, restaurant of bij de groenafdeling. Er is dagelijks een agogisch geschoolde werkbegeleider aanwezig die samen met jou kijkt naar de mogelijkheden en wensen.

Wat is Preston Palace?

Preston Palace is een all-in family resort in Almelo. Gasten verblijven binnen het resort en kunnen gebruikmaken van alle faciliteiten die Preston Palace biedt. Het resort heeft veel hotelkamers, een subtropisch zwemparadijs, indoor kermis, bowlingbanen, midgetgolf en bioscoop. Ook zijn er verschillende restaurants.

Wat kun je doen bij Preston Palace?

Horecamedewerker

Als je bij de afdeling Horeca werkt, ga je aan de slag in het hotel, restaurant of de koffiecorner. De floormanager stuurt het horecapersoneel aan. Hij vertelt je voorafgaand aan je dienst voor welk gedeelte jij en je collega’s verantwoordelijk zijn. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de tafels netjes opgeruimd en schoon zijn. En je leert hoe je de buffetten aan moet vullen. Belangrijk is dat je jezelf gastvrij opstelt.

Housekeeping

Als medewerker in de housekeeping zorg je ervoor dat de kamers schoon en netjes zijn voor de gasten die komen of daar verblijven. Je leert hoe je de kamers volgens een vaste volgorde moet schoonmaken. Je krijgt een eigen tablet waarop staat welke kamers je moet schoonmaken. Hierbij word je aangestuurd door de eerste medewerker.
Je kunt ook werken in de algemene schoonmaak. Deze afdeling doet schoonmaakwerkzaamheden binnen heel Preston Palace. Het werken in de afwaskeuken valt ook onder algemene schoonmaak. Je zorgt er dan voor dat alle borden, kopjes, bestek en ander servies door de afwasmachine gaan en weer schoon op plaats van bestemming komen.

Assistent keukenmedewerker

Als assistent keukenmedewerker maak je onderdeel uit van het werken in de keuken. Je bereidt de buffetten voor die klaargezet worden tijdens het ontbijt, lunch of avonddiner. Dit varieert van soep maken, snijwerk tot toetjes klaarmaken.

Groen en logistiek

Het onderhouden van de tuinen en terrassen behoort tot de taken van de afdeling Groen. Van je leidinggevende krijg je een lijstje waarop staat wat je die dag mag doen. Dit kan zijn: het schoffelen van de tuin, snoeien, planten water geven en de terrassen onkruidvrij maken en vegen.
Binnen de afdeling Logistiek zorg je ervoor dat de schoonmaakkarren van de housekeeping steeds aangevuld worden met schoon linnengoed en dat de waszakken continu geleegd worden.

Leer-werklijnen

Binnen Preston Palace wordt gewerkt met de leer-werklijn ‘Horeca en dienstverlening’. Dit betekent dat jij als deelnemer getraind wordt in het onderhouden en misschien wel vergroten van je vaardigheden. Op die manier kun je je ontwikkelen, leer je om te werken en om mee te doen aan de maatschappij. Je kunt ook certificaten behalen. Daarmee laat je zien dat je zelfstandig werkzaamheden kunt uitvoeren. Deze certificaten zorgen ervoor dat je misschien in dienst kunt gaan bij andere bedrijven in de buurt en dat je groeit op de participatieladder.

Is Preston Palace iets voor jou?

Vind je het leuk om in de horeca te werken, schoon te maken of in de tuin te werken? En ben je in staat om veel zelfstandig te doen? Dan kan Preston Palace een leuke werkplek voor jou zijn. Je hebt direct contact met collega’s en gasten. Daarom vinden we het belangrijk dat je klantvriendelijk en betrouwbaar bent. Als je interesse hebt, kijken we samen met jou naar de mogelijkheden binnen Preston Palace.

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie of beschikking voor dagbesteding hebt. Ook als je wilt re-integreren vanuit de gemeente of het UWV kun je bij ons aan de slag.

Begeleiding en ondersteuning

Onze begeleiders zijn vijf dagen in de week aanwezig. We ondersteunen jou op verschillende vlakken. Zo lopen we meerdere keren per dag langs en polsen of alles goed verloopt. Heb je extra ondersteuning nodig, dan krijg je die ook van ons. Denk aan ondersteuning bij de schoonmaak van hotelkamers of het op weg helpen in de keuken. We helpen je ook in de omgang met andere medewerkers van Preston Palace.

Behandelmethode Triple-C

Bij Preston Palace werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een behandelmethode die uitgaat van menselijke behoeften, waarbij gewerkt wordt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Bereikbaarheid

Preston Palace ligt aan de oostkant van Almelo. Het adres is:

Laan van Iserlohn 1
7607 PT Almelo

Openbaar vervoer

Het treinstation Almelo de Riet ligt op anderhalve kilometer afstand. Op ongeveer vijfhonderd meter afstand is een bushalte.

Parkeren

Je kunt parkeren op de grote parkeerplaats van Preston Palace.

Route

Op zoek naar een leuke dagbesteding?

Bij ons kun je verschillende dingen doen, passend bij jouw niveau. Neem contact op met het CliëntServiceBureau. Zij helpen jou graag verder!

088 – 430 44 44Mail ons