Adres: Ledeboerslaan 3 7606 JS Almelo

Stadsboerderij Beeklust is een dagbestedingslocatie voor volwassenen met een matige of lichte verstandelijke beperking. Als je hier werkt, mag je verschillende werkzaamheden doen. Elke dag ziet er weer anders uit. Bezoekers kunnen de kinderboerderij en de boerderijwinkel bezoeken tijdens openingstijden.

Wat is Stadsboerderij Beeklust?

Stadsboerderij Beeklust bestaat uit een kinderboerderij en boerderijwinkel. De stadsboerderij is open voor publiek, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Volg ons op Facebook

Boerderijwinkel

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.30 – 12.00 uur en van 13.00 – 15.30 uur.

  • Streekproducten; honing, mosterd en lekkernijen van HeerlijkHappy
  • Eieren, groenten en planten
  • Koffie, thee, fris en ijs om direct van te genieten

Kinderboerderij

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Vragen?

Bel 088 – 430 63 90 of mail stadsboerderijbeeklust@detwentsezorgcentra.nl.

Een kijkje bij Stadsboerderij Beeklust

Wat kun je doen bij Stadsboerderij Beeklust?

Dierenverzorging
Onderhoud
Boerderijwinkel
Facilitair

Activiteiten

Als je bij Stadsboerderij Beeklust werkt, kun je als dierverzorger, agrarisch medewerker, winkelmedewerker of facilitair medewerker aan de slag. Je kunt dus van alles doen. Elke dag is er een teamoverleg en worden de taken verdeeld. Je mag altijd zeggen wat je het liefste wilt doen.

Dierenverzorging

Er wonen veel verschillende dieren op de boerderij, zoals schapen, konijnen, ezels, pauwen en koeien. Deze dieren mag je verzorgen. Dat betekent dat je ze eten geeft, de nagels knipt, de vacht verzorgt en hokken schoonmaakt. De begeleiders ondersteunen je als dit nodig is en leren jou alles over het verzorgen van dieren.

Onderhoud

Omdat er ook bezoekers komen, is het belangrijk dat de stadsboerderij er goed uitziet. Werk je bij de stadsboerderij dan moet je dus ook helpen bij het onderhouden van de boerderij. Dat betekent bijvoorbeeld dat je het gras maait, snoeit, in de moestuin werkt, stallen onderhoudt en het erf schoonhoudt.

Boerderijwinkel

Bij Stadsboerderij Beeklust is ook een kleine boerderijwinkel. Daar kunnen bezoekers artikelen kopen. Sommige van die artikelen zijn door jou en andere deelnemers gemaakt. In de winkel leer je om klanten te helpen, om te gaan met geld en artikelen in te kopen.

Facilitair

Er is ook een kantine. Als je daar werkt, verzorg je de lunch. Je zet bijvoorbeeld koffie en thee, doet boodschappen, dekt de tafel en ruimt de tafel af. Ook ruim je op en maak je schoon.

Leer-werklijnen

Bij Stadsboerderij Beeklust wordt gewerkt met verschillende leer-werklijnen. Dit betekent dat jij als deelnemer getraind wordt in het onderhouden en misschien wel vergroten van je vaardigheden. Op die manier kun je je ontwikkelen, leer je om te werken en om mee te doen aan de maatschappij. Je kunt ook certificaten behalen. Daarmee laat je zien dat je bijvoorbeeld zelfstandig kunt werken met de kassa of producten kunt afprijzen. Deze certificaten zorgen ervoor dat je misschien in dienst kunt gaan bij andere bedrijven in de buurt (eventueel met behoud van de uitkering).

Is Stadsboerderij Beeklust iets voor jou?

Bij Stadsboerderij Beeklust leer je om zelfstandig en samen te werken en je ontdekt hoe het echte werkende leven eruitziet. Je doet er veel verschillende dingen en je werkt natuurlijk veel met dieren. Als je dit leuk vindt en je houdt ook van buiten zijn, dan is werken bij Stadsboerderij Beeklust echt iets voor jou.

Begeleiding en ondersteuning

Als je bij Stadsboerderij Beeklust werkt, mag je doen wat je graag wilt doen en zelfstandig zijn. Het is belangrijk dat je het gewone (werk)leven ervaart.
De begeleiders kijken naar wie jij als deelnemer bent en waar jij behoefte aan hebt. Je krijgt de ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen. Zo krijg je meer zelfvertrouwen.

Behandelmethode Triple-C

Bij Stadsboerderij Beeklust werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een behandelmethode die uitgaat van menselijke behoeften, waarbij gewerkt wordt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Bereikbaarheid

Stadsboerderij Beeklust ligt in de wijk Ossenkoppelerhoek in Almelo. Het adres is:

Ledeboerslaan 3
7606 JS Almelo

Openbaar vervoer

Er is een bushalte op ongeveer vijfhonderd meter afstand.

Parkeren

Je kunt rond het terrein en in de straten achter de stadsboerderij vrij parkeren.

Route